Genieten is ook opladen

De Oplader Javea

Genieten is ook Opladen

Ik post al 5 dagen over De Oplader, de meest relaxte training die wij konden bedenken. De meest relaxte, omdat er naast de zeer inspirerende, leerzame workshops veel tijd en gelegenheid voor ontspanning is. Ik heb deze week gewandeld, heel veel gefietst, de Spaanse cultuur ervaren, prachtige uitzichten bewonderd, een massage ondergaan en uiteraard was er tijd voor genieten.

Is genieten wel gezond?

Wat denken jullie van dit meesterwerkje van Da Giulia, de leukste Italiaanse in Spanje? Toegegeven, dat glas witte wijn is een klein twijfelgeval. Het lijf heeft immers een inspanning nodig om de alcohol af te breken, energie die niet en goede komt aan mijn opladen. En voor de nachtrust is het ook niet bevorderlijk.
Aan de andere kant drink ik die ’s middags en zal de alcohol ruimschoots afgebroken zijn geweest als ik ga slapen. Maar ik schrijf dit vooral omdat genieten ook een manier van opladen is. Fijne (culinaire) ervaringen maken mensen vrolijk, geven troost, geven hoop op nog meer fijne momenten en dragen derhalve bij aan verminderen van stress en vergroten van geluk. Culinair genieten, liefst met mate, past er daarom heel goed bij in De Oplader.

1 reactie. Plaats een nieuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan