Deze wandeling geeft energie

De Oplader Javea

Wandelen geeft energie

Een eenvoudige manier om het hoofd leeg te maken en de spieren aan het werk te zetten is een wandeling. Zeker als die tegen een berg op is, met een uitzicht als deze en langs een route met allerlei nieuwe dingen om te zien. In Javea is een prachtige, korte maar pittige wandeling vanaf de haven eerst een klein stukje richting oude stad en dan na 100 meter verrassend binnendoor stijl omhoog langs een kronkelende weg bergop. Balcon de Javea heet het hier. Al gauw kwamen er steeds minder huizen en werden de uitzichten steeds fraaier. De foto’s hieronder zeggen genoeg denk ik.

Wandelen op een plek met zo veel indrukken als deze heeft iets magisch, je kijkt je ogen uit en je gedachten zijn overal en nergens, waardoor de zorgen van de dag, het verleden of de toekomst even verdwijnen. En door het hoogte verschil kun je letterlijk afstand nemen, de aardse beslommeringen lijken eventjes ver weg. Het lijkt wel mediatie met je benen.

Door de steile beklimming en afdaling lever je een behoorlijke inspanning, die ook na het wandelen rust geeft en helpt bij een goede nachtrust en opladen voor een volgende uitdaging. En dat zijn precies de ervaringen die we voor je uitzoeken als je deelneemt aan De Oplader in Javea.

 

In een volgende blog legt collega Jasmina Zulfic aan de hand van wetenschappelijke onderzoeken uit wat de positieve effecten zijn van een strandwandeling. Je zult versteld staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan