Tien geboden voor het brein, René Kahn

Inspiratie De Oplader

Een stukje van mijn inspiratie voor De Oplader komt van het kleine en zeer leesbare, maar o zo interessante en nuttige boekje “10 geboden voor het brein” van Rene Kahn. Psychiater Kahn geeft hele praktische aanwijzingen voor dingen die je kunt doen of laten om je hersenen gezond te houden. Nieuwe ervaringen opdoen is er daar 1 van.

Nieuwe ervaringen opdoen

Daarom kies ik op de tweede dag van De Oplader weer voor een fietstocht, nu langs de Mercado municipal. Elke stad in Spanje heeft er zo één, waar men komt voor boodschappen, maar vooral voor de gezelligheid. Voor de Spanjaard heel normaal, voor mij heel anders dan mijn gemiddelde dag op kantoor of in de vinex-wijk. Waarom dit zo fijn voelt vandaag, haal ik natuurlijk uit het boekje.

Mercado Municipal en Bar Mercat, zeldzaam rustig door het vroege uur, later staat het hier vol

Mercado municipal Javea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan